Äppelkaka
Äppelkaka
Ingredisenser:
4 st | ägg |
4 dl | strösocker |
5.5 dl | vetemjöl |
4 tsk | bakpulver |
100 gram | smör el margarin (smält) |
2 dl | mjölk |
4 tsk | kanel |
4 msk | strösocker |
7 st | äpplen ( eller mer) |
Gör så här
- Blanda socker och kanel i en påse.Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor.Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan.Lägg äpplena i påsen och blanda om.
- Vispa ägg och socker poröst.Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål.Smält smöret.Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
- Smöra och bröa en långpanna 30x40 cm.Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan.
- Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt kaka kallna.Skär den i bitar.Efter önskemål. Går bra att frysa.
Kommentarer
Postat av: PeeMaN
Döp om bloggen till pythagoras bakstuga istället! :P :)
Postat av: Anonym
Tanken med bloggen var från början att dela med oss av våra recept till varandra. Idéer vad man kan laga till middag, fast efterrätter är ju mycket roligare :D
Trackback