Äppelkaka

Äppelkaka


Ingredisenser:

4 st ägg
4 dl strösocker
5.5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gram smör el margarin (smält)
2 dl mjölk
4 tsk kanel
4 msk strösocker
7 st äpplen ( eller mer)

Gör så här

  1. Blanda socker och kanel i en påse.Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor.Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan.Lägg äpplena i påsen och blanda om.
  2. Vispa ägg och socker poröst.Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål.Smält smöret.Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
  3. Smöra och bröa en långpanna 30x40 cm.Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan.
  4. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt kaka kallna.Skär den i bitar.Efter önskemål. Går bra att frysa.

Kommentarer
Postat av: PeeMaN

Döp om bloggen till pythagoras bakstuga istället! :P :)

2009-12-09 @ 21:05:01
URL: http://pal.sveningson.se
Postat av: Anonym

Tanken med bloggen var från början att dela med oss av våra recept till varandra. Idéer vad man kan laga till middag, fast efterrätter är ju mycket roligare :D

2009-12-09 @ 21:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0