Panacotta
Panacotta är nog den enklaste efterrätten på länge och sjukt gott! Den har blivit en återkommande favorit på julafton hos släkten (: (och det är jag som står på den :D)
Jag brukar dock laga den i en form (fyrkantig grejs som är "Mellanstor" liksom :P) men man kan även hälla upp den i glas. Receptet nedan är för 10-12 personer och är lagom i en form.

Panacotta
10 dl grädde
2 msk vaniljsocker (eller vanilj... stång?)
1 dl socker
6 gelantinblad
Frysta hallon
Digistivekex
Lägg gelantinbladen i blöt. Koka upp grädden, vaniljsockret och sockret i en kastrull. Låt det puttra i 1-2 min. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelantinbladen (som du kramar ur på vatten). OBS: grädden får ej koka för då skär sig grädden. Häll nu över gräddbladningen i en form (eller glas) och ställ in i kylskåpet minst 2-3 timmar. Efterrätten kan göras 1-2 dagar innan och förvaras i kylskåpet. Jag har sedan på tinade hallon och krossade digistive kex, MUMS.
*Bea
Jag brukar dock laga den i en form (fyrkantig grejs som är "Mellanstor" liksom :P) men man kan även hälla upp den i glas. Receptet nedan är för 10-12 personer och är lagom i en form.

Panacotta
10 dl grädde
2 msk vaniljsocker (eller vanilj... stång?)
1 dl socker
6 gelantinblad
Frysta hallon
Digistivekex
Lägg gelantinbladen i blöt. Koka upp grädden, vaniljsockret och sockret i en kastrull. Låt det puttra i 1-2 min. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelantinbladen (som du kramar ur på vatten). OBS: grädden får ej koka för då skär sig grädden. Häll nu över gräddbladningen i en form (eller glas) och ställ in i kylskåpet minst 2-3 timmar. Efterrätten kan göras 1-2 dagar innan och förvaras i kylskåpet. Jag har sedan på tinade hallon och krossade digistive kex, MUMS.
*Bea
Kommentarer
Trackback