Körrfärsgryta


- En halv lök
- 2 morötter
- Krossade tomater
(ungefär 3 dl skulle jag gissa på)
- Vatten (ingen aning om hur mkt, men så att det blir en soppa)
- Köttfärs (ungefär med volymen som ett halvt mjölkpaket skulle jag tro, hah. Synd att jag inte har köttfärsens densitet så skulle jag kunna räkna ut massan. SKADAAAD och inte helt seriös)
- Kryddor (grönsaksbuljong, svartpeppar, vitlök, rosmari, paprika, cayannepeppar, soja)

Bryn lök och morötter i en kastrull. Häll på köttfärsen och bryn även den. När köttfärsen är princip genomstekt; häll på krossade tomater, vatten, och kryddor. Låt koka på låg temp tills tomaterna känns lagom mjuka.

Tips; Man kan hälla i lite nudlar om man vill fast jag föredrar att ha i tärnad kokt potatis... Pasta eller en klick creme fraish är säkert gott. Om man har rester av köttfärs över är det ju perfekt att använda...

*Bea

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0