spenat paj (serverades på Beas inflyttningsfest)

Italiensk spenatpaj

Ingredienser
Portioner: 4-6


150 g smör
1 dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
2 msk vatten

FYLLNING:
300 g färsk spenat eller
250 g frysta bladspenat
250 g keso
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde
salt & svartpeppar
1 krm muskot
1 påse riven parmesanost (à 40 g)


Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.

Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg eller gör degen i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Degen kan göras på enbart vetemjöl, men graham ger mer smak. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen ca 1 timme.

Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en al-folieremsa över kanten så glider degen inte ner under gräddningen. Ställ formen i kylen.

Skölj spenaten. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter eller tina den frysta. Slå av i en sil och pressa ur vattnet. Hacka spenaten grovt.
Blanda keso, ägg, grädde, spenat, parmesan och kryddor i en skål.

Grädda pajskalet mitt i ugnen 5 minuter. Ta sedan bort al-folien och häll i fyllningen. Sänk värmen till 175°C och grädda pajen klar, det tar ca 30 minuter.

Näringsvärde

Vegetariskt
 
Betyg

4 personer har gett detta recept i genomsnitt 4 hattar av 5 möjliga i betyg.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0