Bulgursallad (min favorit)
För 4 pers:
2½ dl bulgur
5 dl grönsaksbuljong
3 schalottenlökar
50 g valnötter
2 dl torkade aprikoser
2 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
3 msk pressad citron
1 krm svartpeppar
150 g fetaost
Gör så här:
1. koka bulgur i buljongen och låt den kallna.
2. skala och hacka löken. grovhacka nötterna. strimla aprikoserna.
3. blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft och peppar.
4. dela osten i bitar och blanda i salladen.
Kommentar: Jag har aldrig i schalottenlök eller mynta, det funkar utmärkt att utesluta. Det kan kännas lite torrt att äta, så ett tips är att ha t ex sweet hot chili sås till. Den här rätten funkar utmärkt att frysa.
Lycka till!
Bon appétit!
/Joanna
Kommentarer
Trackback