Vegetarisk Lasagne

För 4 pers:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 burkar krossade tomater (à 400 gr)
600 gr frusen spenat
1 msk chilipulver
500 g keso
12 lasagneplattor
2 dl riven ost (gärna lagrad)

Gör så här:
1. sätt ugnen på 250 grader.
2. skala och hacka löken och vitlöken
3. Ha i oljan i en kastrull och fräs löken däri tills den börjar mjukna. Tillsätt så de krossade tomaterna och låt   det koka 4-5 min.  
4. Under tiden tina som tomaterna och löken kokar; tina på spenaten.
5. blanda i spenaten, salt, peppar och chilipulver med de krossade tomterna och låt sedan koka 2-3 min.
6. ta kastrullen från värmen och ha i keson.
7. Varva röran med lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Börja och avsluta med röra.
8. Toppa med osten
9. Låt stå i ugnen ca 30 min.


Kommentar: de krossade tomaterna går bra att byta ut mot passerade tomater om man föredrar det. Ha locket på när du kokar tomatsåsen, annars skvätter det tomatsås överallt.

Lycka till!
Bon appétit!

/Joanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0