Baked raspberry cheesecake
Ingredienser:
8 digestive kex
50 g smält smör
600 g Philadelphia ost
2 msk vetemjöl
175 g strösocker
vaniljsocker
2 ägg + 1 äggula
142 ml cream fraiche
bär (ex. hallon och blåbär)
(skal och saft från citron)
Sätt ugnen på 180 C eller 160 C för fläkt. Krossa kexen och bland med smöret. Tryck ut i en springform (ca 20 cm diameter) och grädda i 5 minuter. Låt svalna.
Vispa Philadelphia med mjöl, socker, vaniljsocker, ägg, äggula och cream fraichen tills den är lätt och fluffig. (Om man vill kan man, efter att man vispat ihop allt, pressa i lite citronsaft och skal i smeten, men se till att röra kraftig så att den inte skär sig). Rör i bären och häll ner i springformen. (Om man inte rör ner bären ordentligt utan bara dra något varv med vispen eller gaffeln får man coola mönster :). Grädda i 40 minuter och kika då om den är klar. Den borde vara det och ska vara ganska lös i mitten. Låt vara i formen för att svalna. Om det finns bär kvar lägg de på toppen som dekoration.